Sanatçılar reddediyorlar

SOL Portal’ın haberine göre, “alanlarında ağırlık sahibi 78 sanatçı, ‘Reddediyoruz’ başlıklı bir bildiri yayımlayarak ülkenin geleceğinden duydukları kaygıyı dile getirdiler.” Orhan Aydın’ın köşesinde yayımladığı tam metne buradan ulaşabilirsiniz Aralarında Ataol Behramoğlu, Bedri Baykam, Nihat Behram, Tarık Günersel ve Küçük İskender gibi isimlerin bulunduğu “Sanatçılar Girişimi” ile onlara destek verenler, 29 Şubat’ta Beyoğlu’ndaki SES Tiyatrosu’nda buluşup endişelerini dile getirdiler.

Yine sOL Portal’ın yayımladığı alıntılardan, katılımcıların oldukça duygusal konuşmalar yaptığını görüyoruz. Levent Kırca, “Ülkenin haline ‘bir şey yok canım’ diyenler aptal olmalı gerizekâlı olmalı. Memleket elden gidiyor,” derken Yılmaz Onay, Hitler’e isyan eden “generallerden biri Hitler’i iktidardan indirmekte başarılı olsaydı ne olmuş olacaktı. Seçimle iktidara gelen birine karşı cunta darbesi olarak mı tanımlanacaktı?” diye soruyor. Elbette Sivas davasının zaman aşımına uğramak üzere olduğunu hatırlatan Orhan Aydın ile 70 tane devlet galerisinin kapatılmış olduğuna dikkat çeken Mehmet Aksoy gibi, konuşmalarını somut bulgulara dayandıran sanatçılar da mevcut. Şahsen, bu girişimin önemini yadsımamakla beraber, gerçek bir fark yaratabilmesi için bu ikinci grubun tutumunun çok daha başarılı olacağı kanaatindeyiz.

Amaç itibariyle farklı kuruluşlar da olsalar, FABİSAD’dan sonra “Sanatçılar Girişimi”ne de hoş geldiniz, demek istiyoruz. Yakın zamanda Emek Sineması, Gezi Parkı gibi acil sorunlarla ilgili ne tür girişimlerde bulunacaklarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz…

Website | + posts

Bir Cevap Yazın